Het team

Ellen Noordhof

Ellen Noordhof

Mijn naam is Ellen Noordhof. In 2005 ben ik met de praktijk begonnen. Ik kon destijds mijn baan combineren met mijn passie; via een prettige methode werken met kinderen, jongeren en hun ouders. En zo is de praktijk begonnen. Sinds ik begonnen ben met de praktijk ben ik met mijn gezin verhuisd naar De Lutte. Ook heb ik in deze tijd mijn team groter en onze methodes beter ontwikkeld zien worden. Wat mij vooral veel plezier geeft is dat we in staat zijn om veel kinderen, jongeren én hun ouders weer op weg te kunnen helpen.Ik vind mijn werk nog steeds erg leuk en doe dit iedere dag met plezier.  Inmiddels zijn mijn werkzaamheden wat verschoven en zul je mij vooral vinden als hoofdbehandelaar van de praktijk en als hoofdbehandelaar binnen zorgboerderij De Korenschoof in Haarle. Tevens geef ik supervisie aan de opleiding voor orthopedagoog-generalisten in Groningen.

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen! Kijk naar wat er goed gaat en doe daar meer van!

Carmen ter Brake

Carmen ter Brake

Mijn naam is Carmen ter Brake. Sinds 2014 ben ik betrokken bij praktijk EquiTrust. Sinds 2015 ben ik werkzaam als orthopedagoog en kun je mij tegenkomen in de diagnostiek trajecten en binnen de behandelingen. Tevens ben ik namens praktijk EquiTrust vertegenwoordigd in het Gezinsteam Noord-Oost Twente. Ik vind het daarbij belangrijk om te kijken naar wat allemaal al goed gaat, in plaats van dat wat niet lukt.

Het is leuk om iets niet te kunnen, omdat dat ruimte biedt om iets te leren. Dus als de moed je in de schoenen zakt, ga dan eens op de kop staan (of bel ons)

Berber Smit

Berber Smit

Mijn naam is Berber Smit, orthopedagoog bij praktijk Equitrust. Sinds 2014 ben ik betrokken bij de praktijk en werk ik hier met super veel plezier. Je krijgt met mij te maken wanneer er een vraag is naar behandeling of naar diagnostiek.

Tevens ben ik teamleider van de thuisbegeleiders (ambulante begeleiding) en ben ik het aanspreekpunt van het Kinderteam Almelo (www.kinderteam-almelo.nl) binnen de praktijk.

Wat maakt mijn werk zo leuk? Geen dag is hetzelfde en niets is mij te gek!

Je kunt meer dan je durft!

Laura Engbers

Laura Engbers

Mijn naam is Laura Engbers en ik ben afgestudeerd als Orthopedagoog. Binnen Praktijk EquiTrust richt ik mij voornamelijk op de behandelingen, waarbij cognitieve gedragstherapie centraal staat. Ik vind het belangrijk om cliënten in hun kracht te zetten door te kijken naar positieve kanten, naar mogelijkheden in plaats van beperkingen. Samen met cliënten kijk ik naar wat al wel goed gaat en met deze sterke eigenschappen probeer ik problemen aan te pakken. Daarnaast ben ik als behandelaar verbonden aan Zorgboerderij de Korenschoof.

Als plan A niet werkt, zijn er altijd nog 25 andere letters over!

Riëlle Visschedijk

Riëlle Visschedijk

Mijn naam is Riëlle Visschedijk. Sinds juli 2017 ben ik werkzaam bij de praktijk als ontwikkelingspsychologe. Ik houd mij bezig met een aantal diagnostiek- en behandeltrajecten. Ik ben zowel in De Lutte op de behandellocatie als in Almelo op onze kantoorlocatie te vinden.

Wat je doet, moet je goed doen!

Medewerkers Korenschoof Ambulant

Marloes Velthuis

Marloes Velthuis

Mijn naam is Marloes Velthuis. Sinds 2015 werk ik als ambulant begeleidster bij Korenschoof Ambulant. Hiervoor heb ik op veel verschillende plekken gewerkt. Ik doe dit werk met veel plezier. Ik kom heel graag bij gezinnen thuis en ga vooral samen met het gezin op ontdekkingstocht naar positieve ontwikkeling.

Ga uit van de kracht van jezelf!

Dorieke Klein Haarhuis

Dorieke Klein Haarhuis

Mijn naam is Dorieke Klein Haarhuis. Sinds 2016 werk ik met veel plezier als ambulant gezinsbegeleidster binnen Korenschoof Ambulant. Ik heb HBO pedagogiek gestudeerd aan de hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ik heb op verschillende plekken in Twente praktijkervaring opgedaan; zo ben ik werkzaam geweest als ambulant begeleidster binnen SO. Dr. Herderscheeschool en als ambulant gezinsbegeleidster bij de Boerderijcampus in Denekamp. Veelal ben ik nu te vinden bij de gezinnen die rondom Almelo wonen. Mijn opvoedingsondersteuning kenmerkt zich door zijn praktische en handelingsgerichte aard. Mijn doel en uitdaging is het makkelijker en leuker maken van opvoeding voor ouders.

Niet elke dag is goed, maar er is iets goeds in elke dag.